Det sociala spelet

Idag har jag funderat över hur människor tolkar varandra och beteenden. Och det "sociala spelet".
Som vanligt satt jag vid min dator och hatade internet eftersom det konstant vill se till att irritera mig h-vetiskt mycket eftersom uppkopplingen har en tendens att strula. Men det är inte vesäntligt. 

Ta msn. (eller sms går också bra. eller facebook. alla de där cyber-sociala nätverken) Beroende på hur du skriver hej och vilken smiley du använder (om du använder en) så fattar man snabbt en tolkning av hur personen som skriver är. Knäppt? Ja det kan man nog kalla det. Jag har gjort en lista:

"heeeej" = fjortis

"Tja ;) " = 1) om det är en ny kontakt på din lista och detta kommer från det motsatta könet uppfattas det som att denne är kåt. 2) uttrycker en självsäkerhet, man lägger till flirt-smileyn just för att man inte bryr sig om att den är menad att vara flirtig och helt plötsligt har smileyn istället blivit en symbol för typ "ja, nu lägger jag ned lite fokus på att prata med dig och känn dig väldigt speciell"

"Tja" = neutral hälsningsfras. Du kan va min kompis, du kan va en bekant. Kort, effektivt. Av nån anledning säger min fördom att det är oftast killar som hälsar så?

men, om man skriver "Tjaaa" = så är det snarare ett lite mer spexat, lite mer "kul" på något vis.

"hej" = översättning: "du var den enda på min msn-lista som var online så jag kan väll ta och säga hej"

"Tjo" = Istället för att skriva hej (varför redan förklarat) för att man inte vill skicka signalen att denne person man hälsade på är "vem-som-helst-som-råkade-vara-inloggad" utan man är faktiskt lite intresserad av att prata med dig.

"Tjo ^____^"  alt. "Tjo ^^ " = detta, å andra sidan, betyder att man är väldigt glad att personen man hälsar på har loggat in och att man hoppas att man får en trevlig och rolig konversation.

"Hallå" = 1) har en smått otrevlig ton mellan bokstäverna. Ungefär som ett "varför har du inte hälsat på mig tidigare". 2) signalerar att personen i fråga inte är så jätte peppad att prata med dig men hon/han hälsar i alla fall tillbaka 3) eventuellt en 'lustigkurre' som försöker spexa till hälsningsfrasen lite men ärligt talat det låter bara fel.

"Henrik!" = 1)"Jag måste prata med dig!" (dvs istället för att i huvud taget hälsa så 'ropar man' på personen via msn. vilket är lite ironiskt kan man tycka, han lär ju inte lägga märke till msnrutan mer av det där utropstecknet) 2) ! tecknet signalerar att nästa mening skriven efter denna "hälsningsfras" kommer vara viktig, tex "Jag har glömt en sak!" eller "ring mig när du ser det här!"

Däremot, om man skriver "Henrik! :) " = så blir detta helt plötsligt ett mer personligt hälsningsfras, som visar att det just precis är dig jag vill prata med. Dvs jag skriver inte till dig bara för att du är online utan för att jag faktiskt vill prata med dig.

"Hej....?" = 1) översättning: "ööh vem fan är du?" alt. 2) "fan om personen inte svarar på det här så betyder det ju helt klart att hon/han inte vill prata med mig"

"Hej! :O " = Eller "tja" eller "Tjo", det viktiga är inte hälsningen i detta fall, det är smileyn. Om det är en :O efter hälsningsfrasen, anspelar det på typ översättningen "Shit, är du online?" med en positiv underton, dvs att man är positivt förvånad att du är inloggad. det kan också betyda 2) "Juste! du! va bra att du logga in för det är en sak jag glömde säga till dig!" typ.

"Hej! :P " = Personen är omogen.

"Hej! ;P " = Personen är kåt.

"Hej! XD " = övrs; 1) "Shit, värsta knäppa grejen hände nyss!" (ungefär) 2) lite pinsam underton på hälsningen, som att man gjort bort sig lite sist man pratade med personen och försöker skämtsamt hälsa på nytt.

"Hej :@" = Personen är skitarg

"HEJ! :D" = Personen är skitglad

"Hej.." eller "hej :$" = Personen är blyg

"........." = Personen tänker "hallåå? lägg märke till mig? snälla?"

osv osv osv!!
Är det inte lite bisarrt? Eller är det bara jag som drar de här parallellerna när jag ser hur någon skriver hej på msn/sms? Självklart behöver det inte stämma in med beskrivningen jag gett, men jag tycker att det ofta går och att jag åtminstonde, omedvetet, tänker så om personen när jag ser hans/hennes sätt att skriva. Och det som är ännu sjukare är att det här kan vara HELT way out lost lixom och faktiskt INTE betyda ett skit egentligen, för den här personen ville bara hälsa på en för att du är du ungefär men den där jävla smileyn och skit förstör allting. Jag menar, hur många gånger har det inte hänt att man skickat "fel" smiley efter sin hälsningsfras och sen BETT OM URSÄKT? "fan, menade :)"  ungefär eller så ignorerar man det och försöker smooth over med nån bra replik.
Jag förstår inte hur man egentligen kan vara så programerad? Eller är det här bara skit? Vad säger du?

Finns det någon sanning i listan eller är det bara hokus-pokus-blaha?





åh..

dagens planer:

1) Träffa och umgås med pappa
2) fixa min teoriläxa
3) fixa min tolvtonskomposition


imorgon:

1) ha ett möte med CIS
2) Se Buddy Holly-musikalen med skolan på kvällen
3) Få tillbaka mitt matematik-prov ! aaw.. hoppas det gick bra!



juste..

och så får jag inte glömma; ska skicka ett mail till olika reklambyråer för att se om jag kan få praktikplats en vecka under höstlovet. Det vore ju sjukt kul!

Så jag har att göra idag.

TACK max.



Fick den här supersnygga tavlan av Max som han själv målat. Det jag gillar mest med att ha kreativa personer som vänner är att man får alltid så sjukt fina presenter när man fyller år/julafton och sån't där. Helt klart en lyckad present, som jag ska hänga upp på väggen.
På fredag ska jag och lite vänner ha konstnärskväll @ my place. Måla lyssna på musik och vara allmänt djupa och konstiga. ("ha-ha-ha")

Nu blir det att dressa sig lite och fara iväg till Odenplan en sväng.

ciaoo !


Heartbeats & Monster / Gaga - style

För alla Lady Gaga Fans, nu lanseras Beats&Monster hörlurar med Gaga som icon bakom kampanjen. Hon hade med Dr. Dre hörlurar i sin musikvideo "Pokerface", så jag är inte förvånad att de gör ett samarbete nu.




Jag tycker dom är snygga.


Vad tycker du?


LEDIG!

åh jag mår så bra. Ligger i sängen och chillar och bara myser av att det är lillördag och jag är ledig!

good night







Nu ska jag sova.
Imorgon är jag ledig, yay! Det innebär plugga PA. hm. men det lär bli lite skoj i alla fall.

Men innan jag 'enter the dreamland' så vill jag bara säga; våga gå osminkad och våga bjuda på dig själv.

Det käns som att folk håller på att bli alldeles för stela, ytliga och rent ut sagt tråkiga. Är trött på "Facebook-komplex" och "unik-komplex". Dvs att man ska behöva känna ångest om ingen skrivit till dig på den där förbannade sajten och man måste ha över 300 på kompislistan som består mest av folk man träffade en gång när man var full eller typer som man inte orkar ringa så man addar dom på facebook istället och hjälper dom på sin Farmville för att på något vis inbilla sig att man ändå gör en god gärning och känna sig lite populär.

Du är vacker, du är unik och viktigast av allt; glöm inte att prioritera din egen lycka för du är viktigast i ditt liv och du förtjänar mer än två komentarer på facebook så se inte community-populäritet som ett tecken på framgång för ärligt talat, det betyder inte ett skit att ha 400 vänner på facebook. Bara att någon stackare är lika lurad och försöker desperat öka vännersiffran fastän vi egentligen aldrig kommer att ses mer.

natti natti sötnosar.

/ Geek in a box


Tisdag I'm in love =)


allt är ju så charmigt med den videon. Kvällens soundtrack kan man nog säga.

Lady GaGa-ish


Tycker den här tolkningen av Paparazzi är brutalt bra.  <3







wohuu jag har också runda glasögon!

vilken föredrar du?








helt sjukt!

Jag är utvald i en tävling till veckans blogg :)
Så kicka här och rösta på mig ^_^

:D


fest i helgen? :D


uff..

Idag vart helt enkelt kaos! Skolans kursplan strular och jag är bara allmänt inte på humör för att lyssna på en massa lärare. Tappade koncentrationen hela tiden och ritade jättesöta blommor istället för att anteckna det viktiga.

Hur gör du för att få tillbaka koncentrationen på lektioner?


såg för övrigt att Lady Gaga har lika glasögon som jag. Mitt ego mådde väldigt bra.



Love.


Ja tack !

(a)

"Lisa, du är för social för ditt eget bästa"  - Max.


nåja.. kan ju berätta att jag började prata med en väldigt trevlig och söt kille idag lite random och spontant.
Johan heter han visst.


Ja, mitt ego mår väldigt bra ikväll. haha

(a)


Efter gymnasiet..

Jag har lite idéer om vad jag vill göra. Och det är ju bra.
som det ser ut just nu är jag väldigt intresserad av att jobba inom PR/advertisement -- Art Director.
Jag tror helt enkelt att jag skulle vara bra på det :)

Funderar på utlandsstudier. Hittat en utbildning i Australien som är precis som den jag vill gå som är tre år. Det låter as kul! Så som det ser ut just nu ska jag söka till den. Men jag kommer sakna min familj och vänner i Sverige. Australien är ju så långt bort.. Men äsh. Det är värt att söka!
Jag är såklart också jätteintresserad i London. Det vore sjukt kul att plugga där. På torsdag ska jag på ett möte med en CIS konsult och prata om mina planer och vad jag vill göra efter gymnasiet.

men men..

Monki-skor.



Ja tack!

Flowers <3



Så här såg mitt rum ut för ungefär en vecka sedan. Detta är då de buketter jag fick när jag fyllde år.
Och nu när de blir lite vissna så inser jag att jag vill inte att dom ska dö utan jag vill ha hela mitt rum fyllt med massa blommor och regnbågsfärger och dofter och jag tycker det är jättemysigt. Så snart kommer jag ha växt-abstinens. Lite löjligt men sant. Så jag sitter och funderar på att jag ska försöka ha nån deal med mig själv om att alltid ha nån liten bukett på bordet iaf. Jag tycker det verkar som en bra deal
.

Idag har jag..

Mår mycket bättre idag, tack och lov. hostar lite och sån't där förkylnings-mysigt fortfarande men jag har inte huvudvärk och jag kan vandra omkring i lägenheten utan att bli sjösjuk. Så det är ju bra.
För övrígt har jag varit väldigt duktig den här helgen.
Jag har..

- kollat upp lite fakta inför min redovisning imorgon
- börjat på mitt PA.
- kollat runt lite på skolor att eventuellt plugga i efter gymnasiet
- ställt mig i bostadskö
- städat garderoben
- gjort en fin organiserad hög med 'to do' dokument från skolan
- lekt med min nya korg <3
- och småstädat lite.

så, jag känner mig väldigt duktig faktiskt.
Idag måste Projektplanen vara inlämnad.
För att inte tala om engelskan som skulle va inlämnad igår men som jag helt glömt bort. fan.

men men ..

 


How I met your mother <3



How I met your mother är ju sjukt kul. Passar perfekt. Det där kommer typ bli jag när jag övningskör. Förmodligen. hahah

Tjo sötnosar.




bild från fredags

PA

sitter och jobbar på PA. skitsvårt ju!
Ska kolla igenom det material som jag har nu också.. uff so much to do so little time..

Photoshop



försöker lära mig att rita lite spontant i PS. Men det blir ju lagom hackigt när man ska rita konturer på en laptop med bara en touch-pad. Men jag gillar den ändå. Lite drömsk sådär.


fint i håret

jag önskar man hade pengar att shoppa för. Kollade in Monki nu på morgonen och det finns ju hur mycket som helst som passar mig! Jag behöver lite nytt , så får se hur det blir med mitt studiebidrag.. Insåg ju att jag behöver nya hörlurar så jag prioriterar det. Eller om jag skulle satsa på att köpa ett par högtalare.. Men, här lite ögongodis från Monki som skulle sitta fint i håret;




God morgon världen!

Jag har precis vaknat. Är fortfarande sjuk, men det hela börjar lättna ganska mycket nu och det käns ju bra. Idag ska jag vila ännu mer, dricka mycket te, plugga lite om jag orkar (vilket var min egentliga plan med hela helgen.. -.-') och bara chilla. Igår visste TV tydligen att jag var sjuk för den visade massa progam som jag gillar.
She's the man, Mr. Bean och en annan japansk långfilm som är väldigt bra men som jag inte kommer på namnet på just nu. Men men, idag blir det att skriva min projektplan till projektarbetet.. lite nervöst är det iaf.

Nu blir det vilda bär- te!

lustigt..



Fredagens horoskop. haha va sjukt. Ibland är det ju lite spooky när det stämmer.


HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAA



Alltså jag garvar ihjäl. Fy fan va roligt!!
(För den som inte vet - kortet är från spexfotot vi tog förra veckan. Så sjukt kul!)

hahahahah!

Krogrunda med Eva igår <3


...


hatar att vara sjuk

hatar hatar hatar hatar..

jaaa :D



perfekt film på 5an för sjuka lilla Lisa. åh inte sett den på evigheter och den är ju as kul.

fan..

min förkylning har blivit värre. känner mig hängig och trött..
hade problem med 4sound som får mig att vilja slå varje person som jobbar där men jag orkar inte tänka på det just nu. Nu väntar jag bara på mina pengar så att jag kan köpa lurar så att jag kan ha syntkväll. För jag kom på nu att de jag har inte funkar så bra. Fan.

jag har nog bara otur idag. -.-'


'dom kallar mig för disco-tjej. Så är det lördag, ja då vet du var du hittar mig'

Känner att jag har dragit på mig en lättare förkylning.
I blame the stress. Nu när jag börjar koppla av eftersom det är helg så lyckades den ta över tillslut. Fan också.
Idag kommer min sötnos hem också. så..

Ikväll blir det synt-kväll :D

Evas B-day



haft sjukt kul- niiice!

ikväll..

Eva fyller år idag!
PARTY PARTY, nu ska jag dra till Harry's och fira med Evisen. wohuuuu!
Grattis sötnos, se upp sthlm (;


Så.

Nu räcker det med att chilla framför datorn. Mot skolan.. Sen CIS mässa.
Har ont i halsen.. >.<
Och köpa KORG :D

ciaao!

En lista om mig

Jag har tråkigt, börjar skolan 8:40 .. så tänkte underhålla er med en egocentrisk om-Lisa-lista;


Vad heter du? Elisabet
I mellannamn? Antonia
Vart bor du? med min kära mor, lillebror, hund och Jan. (Styvpappa)
Trivs du där? Jodå, i lagom dos. ^_^
Brukar du läsa horoskop? Ibland i metro. Efter att jag har läst Elvis.
Har du körkort? nej.. har ingen att övningsköra med. Så tvivlar att det kommer bli av.
Äger du några Converseskor? 2.. eller kanske 3. Eller va det 4?
Favoritdjur? Min Ivar (hund), guldfiskar.
Vad spenderar du dina pengar på? Ojdå.. haha. på senaste tiden har jag inte kunnat spendera så mycket pengar (fattig student) men nu kommer första studiebidraget sen Juni! Då blir det att spendera pengarna på krogen och upplevelser skulle jag tro.
Senaste konserten? Way Out West
Sprit, cider, vin eller öl? beror på tillfället. Aldrig cider. ush.
Brukar du bli för full? Nej.
Antal kuddar i sängen? 3 <3
Kan du baka bullar? Nej.. haha aldrig gjort det.
Har du varit med i scouterna? oj oj.. ja faktiskt! Det skulle man inte kunna tro. Det var ett ambitiöst år i mellanstadiet?
Bläck eller blyerts? Bläck!
McDonald’s eller Burger King? (äter inte kött) Men BK har godare pommes.
Är du allergiskt mot något? Myggbett. (ja, skitjobbigt)
Äger du ett busskort? Ja.
Dricker du blå, grön eller röd mjölk? Om jag dricker mjölk så är den grön. Men det är sällan jag gör det. (om det inte skulle vara med oboy eller fika. haha)
Hur ser du ut idag? Nyduschad så inte hunnit fixa mig ännu.
Nästa mål i ditt liv? Idag ska jag på CIS mässa och ta allt som det kommer efter det. Men vill bli AD. Om jag får drömma lite.
Vad såg du senast på tv? har Mtv igång nu (brukar starta tv:n med det på morgonen)
Hur svarar du i mobilen? "Lisa" eller typ "Hej"?
Vem ringde du senast? Jimmy
Vad sa den du ringde? nä lite allt möjligt. han vill starta ett musik-projekt och fråga om jag ville va med.
Vad innehåller din favoritnattmacka? På morgonen brukar jag ibland ta bord brödet i mitten av en brödskiva, steka "kanterna" som blir kvar, och sen när de börjar bli krispiga knäcker jag ett ägg som jag steker i mitten av brödet. Det är jättegott. Lägg på lite rocoula-sallad, fetaost om du har. Och sån där brun foccatia-sås (vet inte vad det heter.) MUMS! men det förutsätter att jag har tid att fixa någonting om morgonen.

HAR DU NÅGONSIN...
Bråkat med ditt husdjur: haha, det låter ju knäppt om jag säger ja. Jag kanske har blivit lite sur på honom ibland.
Drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag: Nej. Inte nästa dag i alla fall.
Är du ensam nu: Ja.
Låtar som fastnar i ditt huvud ofta: MJ. eller typ.. Lady Gaga. sånna där låtar som har rif på repeat hela låten. Drives me crazy.
Vill du gifta dig: kanske kanske.
Vill du ha barn: Mjo nån dag nån gång.


hm..

Det går att köpa tur och retur tre veckor till London för 2000 i januari.
Det låter ju sjukt nice.. följ med mig till London? :D

Korg




Och dilemmat med KORG:en har löst sig ! Come to mama <3 haha ^^

hm..

Bara för det vill jag kolla vad det kostar att resa dit..

London



åh, jag skulle vilja åka till London igen. En vecka att bara shoppa, ha kul, andas engelsk luft och komma bort från Stockholm en stund. Jag var där i Januari (bild) med min kära mor och hade jättekul. Men det skulle va kul att bara åka, själv eller med nån kompis. Byta miljö en stund lixom. Jag undrar om det är dyrt? Förra gången åkte vi 1a Januari, och det var "inte så dyrt" eller vad man nu ska kalla det. Så.. någon som har lust att dra till London?

Vad väljer du?


Raindrops falling



Just nu spöregnar det utanför mitt fönster. Det till och med åskar lite då och då.
Min stackars Ivar ligger i sängen brevid mig och är jätteskraj. Stackarren skakar till och med. (haha, han är rädd för åskan.. lite gulligt är det ju!)

Lilla Ivar <3

Gabriel Moreno








Det här är så exakt min smak. Jag tycker det är helt otroligt. Nu blir man inspirerad att börja skissa igen.. Inte för att man är så bra direkt (haha) men det är kul ^_^. Jag har funderat på att skaffa ett skissblock att ha i väskan, men det får bli sen när man har fått lön och sån't. Men om ni också gillar sån här konst, så är det absolut värt att besöka hans hemsida. Googla och njut!


The Cookie Waffle Piano



The cookie waffle piano är en kort reklamfilm, men den är sjukt snygg och kreativ. Precis vad jag vill jobba med egentligen.. (om man får drömma lite). Iaf, jag lyckades inte hitta den på youtube så ni får klicka här och kolla på den istället.

Gör det!

Piece of art.






Graphic designer Jonathan Puckey uses a plugin in Adobe Illustrator to create vectorized portaits based on the Delaunay Triangulation. Även detta hittad på illusion 360

Sjukt snygga är dom i alla fall.. Kanske går att göra i PS på något mystiskt sätt?  Eller? Snälla?
haha


Gigantic pink knitted rabbit




källa; här

A gigantic  knitted rabbit is part of an art installation on a Mountain Hill (Colletto Fava, 1600m), above the Village of Artesina in Piemonte, Italy. The artists Gelitin (a team of four creatives) took five years to hand-sew the pink bunny, and they state it will be on display for the next 20 years

morgonens soundtrack



jag bara älskar den musikvideon. Den skriker Kill Bill. Bra låt också. :)


åh.. om de ändå kom till Sverige..


jag har ett problem..

jag har inte tillräckligt med pengar till KORG:en .__.
så vi får se hur det blir imorgon..

quote

Efter att ha repat med bandet;

Lisa: Åh! Kolla vilken kool motorcykel! Va häftigt det skulle va att ha en sån. Det kanske är lättare att skaffa motorcykelkörkort än vanligt körkort? Eller?
Jack: Du är en väldigt impulsiv människa va?
Lisa:  jag föredrar att kalla det spontan.. men.. um jo jag antar det. haha


long time ago


Bild på mig när jag gick i typ 7an. Saknar mitt långa hår.
Lycka till med att ha tålamod att få det tillbaka. haha


God morgon

inatt sov jag äntligen bra. Men, nu blir det att brottas med matematik c - provet.
Struntar i att gå på en lektion så jag får mer tid för provet.. ser det inte riktigt som skolk. snarare en investering. haha^^

kvällens film


äntligen <3




fick ps3 slim och spelet 'golden axe beast rider' i födelsedagspresent. inte illa! Lite väl blodigt än vad jag annars brukar gilla, men de visade sig va kul.

psykologilektion

Alltså tillslut kommer man ju till en punkt då allt bara suger. Som nu. Allt är väll "okej" "egentligen" men likt förbannat sitter jag här och är bitter. Jag är trött, lite snuvig, lite frusen, tycker synd om mig själv för jag vill inte vara med på skolfoto idag för jag vet hur trött jag ser ut och av någon sjuk anledning, istället för att tänka på allt som får mig att må bra, som socker och regnbågar och att måla psykadeliska flickor i min mattebok.
Jag tror att jag känner så just för att jag håller på att bli förkyld..
Allt jag kan höra i mitt huvud är "åh jag skulle inte vilja ha en saltlakris just nu. det är så äckligt" eller typ "va skönt att jag går hem tidigare idag så att jag slipper historian för jag orkar inte".

är inte det bisarrt?! jag tycker det.
Så därför har jag bestämt mig för att jag behöver  en lång tid av harmonisk stimulans.
Detta innebär: te, socker, se på filmen chocolate och beundra jhonny depp. helst ska jag äta choklad också medans jag ser på den filmen. då mår själen lite extra bra.

det är min plan.
en väldigt bra plan, vågar jag påstå.


världens äckligaste..




.. blä

the music.



sitter och inte-gör-vad-jag-borde på psykologin. helt enkelt för att jag inte har inspiration just nu för att plugga.
Så, det jag har kommit fram till att jag behöver spara pengar till;

ett ljudkort (2300 kr)
bättre hörlurar (500 - 1000 kr)
en mick, (?) har en scenmic men den funkar inte i scensammanhang.

sen får man ju inte glömma att jag kommer behöva skaffa mig ett hard- eller softcase för synten.. det är ju 500 till säkert. shit.. men jag tror jag prioriterar mitt case och hörlurarna efter synten. får jag ta och jobba mer..:/

Friday, I'm in love


På fredag ska jag köpa en KORG M50 Yellow limited edition. Så sjuuuukt nice! Helt kär i den. Visserligen kommer alla mina pengar försvinna. men jag ser det som en investering och nu när jag ändå har pengar ska jag passa på. Jag behöver göra en lista över andra 'vill ha'-behov för mitt studiobyggande. Men faan va skönt att ha hittat synten jag vill ha! efter mycket om och men - tam tam taaa!


lisa.



typ såhär känner jag mig. trött seg och bara blä. Ska hem tidigare idag och dricka te. och pyssla om mig själv med en bra film. och gosa under täcket med en påse godis. typ.

tjo..

sitter på psykologilektion. är astrött. kom hem alldeles för sent igår.. -.-'

kavaj



bild från förra året.. men jag hade nästan glömt min kavaj, den är ju ganska snygg. men den skulle behöva bli insydd i midjan så att man inte ser ut som ett tält. Det får bli nästa månad. För övrigt så är jag lite irriterad på den stora hypen att tatuera sig. Inte helt rätt. meen, i slutet av månaden ska jag iaf till ANT och kolla vad det kommer kosta/tider. Tänkte att man skulle ta och göra den i oktober, för att sen visa upp den på brorsans födelsedag. eller nånting sånt. Det blir nog jättebra!


haha, skills.



För jag är så otroligt duktig på att rita i ps. Fast det här är min första.. rita med laptop är inte så enkelt. äeaah. men det skulle va kul att skaffa en sån där liten platta som man kopplar in till datan som man ritar på så att det hamnar i ps.. vad nu det kan kosta, hm.


åh..

vilken seg morgon. har ingen lust att åka till skolan..
Jag vill till musikaffären och testa syntar ^^ .. nu när man har pengar and all' helt sjukt.
Så.. om det går som jag vill kommer jag hinna åka efter skolan och smygkika lite (A) sen gymma.
Det här kan ju bli en bra dag. meen nu kanske man ska dressa sig lite och sån't. mjukisbyxor och t-shirt käns ju inte helt rätt.

a lie to die for


18 chokladbollar senare / oj oj oj ... ^^










barnvakt

 

Sitter och barnvaktar lillebror = piff och puff på tv. Läste på wikipedia att första gången piff och puff introducerades i disneyvärlden var på senare 1940-tal. Är det inte lite koolt ändå att nästan 70 år senare ser man fortfarande kortfilmer med dom på barnkanalen? Lixom vem vet inte vilka de är? ..


hah^^

Nu ska jag kolla på lite musikprylar som jag vill skaffa mig för mina pengar som jag fick :D

I feel good, na na na.. ;)


gaah..

Min födelsedag har blivit den bästa någonsin. Det bara är så. Jag har fått massa fina presenter (kan visa bilder sen) och bara varit allmänt lycklig.


Guess what ? ;)


Imorgon ! :D

imorgon-imorgon-imorgon-imorgon :D
ser fram emot min födelsedag :)

--

för övrigt hade jag tre missade sms på min mobil.
Så jag mår lite bättre nu, haha

åh..

det känns som att jag vill skälla ut hela världen. Maria förstår mig. Hon är en såndär fin person som man bara behöver säga två ord till och ändå förstår hon allt som finns bakom dem.

Min mobil har slut på batterier, och jag har inte kunnat använda den på hela dagen mer eller mindre. Tecken på att ett it-samhälle har gått för långt är ju när man tvekar lite till att starta mobilen och tänker 'ja men jag kan ju göra det imorgon istället' för att man har populäritetskomplex. Vilket jag iofs inte har, verkligen inte. Men min kväll idag vart lite bitter, och jag känner att det bara skulle lägga till 'en till sak' i min negativa känsla just nu.

Åh jag vill bara att allt ska va över och att det är imorgon nu.
Lite lagom psykadelisk och filosofisk text kanske. Jag kommer förmodligen inte förstå migsjälv imorgon.

Men så får det bli...


Hello, saferide <3




Efter att ha skrivit om dålig musik kan man ju lika gärna kontra med någonting riktigt bra istället. Den här är ju helt klart en favorit.. :)


jatack



- åh.. de ser ju så söta ut! om jag ändå hade ps3..

Lenka




Såg henne på Mtv nyss, känns bara en Regina Spector / Lilly Allen rip-off. Så förutsägbart. Lite färgglada kläder och flummiga ord. Äsh, kanske gulligt. Men det vore kul med nåt nytt lixom. Lilly Allen och Regina Spector är sjukt bra, men de här käns bara plastigt fel. Ungefär som en blaskig kaffe på pressbyrån.


åh..

Så var äntligen måndagen över. Nästan. Ska till gymmet också, men det är ju lite kul iaf.
Och så blir det att läsa 20 sidor ur historiaboken.. lagom inspirerande..
tam tam ta...

Mitt schema just nu..

känner att jag behöver lite struktur. Jag är ju så glömsk av mig.. så ibland är det skönt att ha sina planer uppskrivna nånstans. Så såhär ser mitt schema för veckan ut just nu:



Måndag: 220 kr till studentskivan (!) och gymma ikväll klockan 6.

Tisdag: Kolla in ny replokal med bandet! :) Den ska tydligen ligga på södermalm, så det blir nära mig och bra. Har också en text som ska ha varit läst .. ('Management of grief").  Att prata om död och sånt klockan 8 på morgonen känns lite av ett mood-killer. Men men...

Onsdag: Historia - redovisning. (1500-tal och Frankrike)
Singer / Songwriter läxa: översätta 'leave me alone' och fixa fram ackorden till låten. (gör på ensamblen idag!!) Om jag har tid ska jag sätta mig vid pianot och försöka komma på nåt snyggt sätt att spela den.

Torsdag: 18 år! :D YEAAAH.
Helt sjukt bra!

Fredag: Möss -provtagning inför studenten i ljushallen klockan 14.30

Lördag: Födelsedagsmiddag med släkten :)

Söndag: Siesta!

I'll follow you into the dark

Love of mine some day you will die
But I'll be close behind
I'll follow you into the dark

No blinding light or tunnels to gates of white
Just our hands clasped so tight
Waiting for the hint of a spark
If Heaven and Hell decide
That they both are satisfied
Illuminate the NOs on their vacancy signs

If there's no one beside you
When your soul embarks
Then I'll follow you into the dark

In Catholic school as vicious as Roman rule
I got my knuckles bruised by a lady in black
And I held my tongue as she told me
"Son fear is the heart of love"
So I never went back

If Heaven and Hell decide
That they both are satisfied
Illuminate the NOs on their vacancy signs

If there's no one beside you
When your soul embarks
Then I'll follow you into the dark

You and me have seen everything to see
From Bangkok to Calgary
And the soles of your shoes are all worn down
The time for sleep is now
It's nothing to cry about
'cause we'll hold each other soon
In the blackest of rooms

If Heaven and Hell decide
That they both are satisfied
Illuminate the No's on their vacancy signs

If there's no one beside you
When your soul embarks
Then I'll follow you into the dark
Then I'll follow you into the dark

En underbart vacker låt. Morgonens soundtrack, kan man säga..

Leave me alone




Ja ni hör ju själva.. prestationsångest? uuh lite.


Monday mornin'

Sitter i sängen med ivar liggandes på rygg brevid mig. Han verkar i alla fall ha det skönt. Sovmorgon på en måndag är som en gräddbakelse. okej. inte riktigt världens bästa liknelse. Men gräddbakelser är söta.
Jag har slut på batterier på kameran, vilket är lite tråkigt.
Idag blir det 'min' låt på ensamblen. Gryyymt! Ska göra mitt bästa. Det är en sjukt bra låt (Leave me alone) men de är vissa partier som är lite kluriga att sjunga bara. haha. Så det blir ju intressant..

nu blir det frukost!

Om man ändå hade pengar..



Paramore kommer till stockholm i vinter.. lite lockande låter det ju.

I'll just pretend to hug you


Jeff Thomas

Satt och googlade på Jeff Thomas och hittade dessa underbara målningar. Tycker de är så sjukt snygga.
Om man ändå kunde måla så lixom. Det finns nästan lite serietidnings- känsla över dom.
Vilket fall som helst. Enjoy.











vi är förlorade - vi två, sen vi var 17 år.

God morgon världen. Jag halvligger i sängen och lyssnar på Håkan Hellström. Idag kommer tydligen Farmor och Mikael till pappa från eskilstuna, så jag ska dit och hälsa på. Det lär bli trevligt.
Efter det ska jag till jobbet. Och ja.. det säger väll sig själv. haha.
Imorgon blir det min låt att sjunga på ensamblen, det ska bli kul. Även om jag inte tycker att jag passar helt och hållet för låten.. (Michael Jackson - Leave me alone). Men, det kommer bli groooovy.

Så, det blir dagens bravader.

:)


Lp - style



såg att det finns fotoramar för Lp-skivor att köpa på designtorget. Det vore ju lite kul lixom. Men, fattig student som man är får det ta och vänta. Idag blir det väldigt mycket barnvakt. Vilket suger. Men jag har lovat så vad gör man.. Ikväll kommer min kära fader på besök och innan dess hoppas jag på att hinna åka ut och göra någonting med en eller två kamrater. Imorgon blir det att jobba. gaah, ångest.
Fast lite extracash är ju inte helt fel.


God morgon

Sitter och funderar över hur folk har tid att skriva så många inlägg att man hamnar på 'mest aktiva' listan. Det är ju helt sjukt! Visst man skulle kunna ta en helg och skriva fem inlägg varje timme. Meen.. jag föredrar att dra ut med vännerna sånna fall.

Igår shoppade vi sjuukt snygga saker till min födelsedagsoutfit ^^ meen vad tänker jag inte avslöja i förväg!
tam tam tam taaaa!
Och så måste jag städa min klädkammare. Egentligen. Ser sådär hemskt stökigt ut så det gör nästan lite ont i hjärtat men jag orkar bara inte. Så jag har bestämt att jag ska sitta och måla lite istället. (Kammaren får bli imorgon.)


okej..

jag veet det kanske låter bittert, men jag är trött på att folk utsöndrar och utbyter sekret framför ögonen på mig. Ja ja ja ja. Det är jättefint att ni är kära men SNÄLLA. Måste det bli 'in your face' ??
Till och med GB- gubben har fru nu för tiden.
Inte ens den ensamaste gubben i Sverige förblev det.


Om någon undrar varför denna plötliga irritation så va det ett antal incidenter idag som irriterade mig. Typ som när ett par går hand i hand på drottninggatan mot mig där jag står. Och så måste jag (!) flytta på mig så att de kan fortsätta gå som dom gör.

ja men de flesta vet att jag verkligen brukar uppmuntra folk och sådär. Men nu är jag inte på humör.

jag vet inte vad jag vill komma fram till. Kärleken är underbar.
men jag va inte på humör att vara snäll mot oartiga småbarn. det funkar inte så.


Dita Von Teese

Blid på Dita när hon va ung / idag. Går ju inte att förneka - hon är sjukt snygg.


hjärtat gör mig blind

åh, shit va trött jag är. Har shoppat, så nu kommer jag se glittrande ut på födelsedagsmiddagen. haha. Och sen 3e oktober blir mitt födelsedagskalas med vännerna, det ser jag verkligen fram emot! På torsdag är jag 18, käns helt sjukt. Ja ja jag vet, egentligen är man ju bara barnet fortfarande. (höhö) men det är som en vändpunkt på något vis. 'Walk your own grounds' ungefär. Men mest ser jag fram emot alla rastlösa nätter som kan ersättas av äventyr.

Let's paint this town, we'll shut it down

Fick för mig igår att jag ville måla. Har inte gjort det på väldigt länge, så.. får se hur resultatet blir. Men så här långt har jag kommit hittils.. Det ser väll sådär ut haha, men det är skönt/ skoj iaf.







life is a mixtape


åh så sjukt skönt..

Äntligen Fredag!
Nu blir det att åka till stan och shoppa lite krimskrams, wohu!

Musik lagar själen


ååh..

jag vet att jag inte borde sitta här. Jag borde istället plugga inför ljudteknikprovet. Men jag kan inte hjälpa det. Lektionerna har varit jättetråkiga och även om jag inte kan allt, så känns det så jobbigt att tvinga in sån't man inte helt förstår. Men mycket av de där kan jag nog redan, när det väl kommer till kritan. Lite kaffe, någonting sött och det kommer gå awesome.

uff.. dags att klä på sig lite kanske. Mjukisbyxor i all ära, me lite fancy vill man ju vara också.
Idag ska jag och kära mor åka till stan och shoppa.
Snart fyller jag ju åååår. gwaaah, helt sjukt va kul!

Jag mår så bra att jag täker skita i att vara orolig och bara ha det chill,
PUSS PÅ DIG!

Vem är vildast i storstads-djungeln? (;



Snart händer det,

whoooop whoooop!

hej världen

känner mig lite sårbar ikväll.
och det suger ju..


(Maria, jag vet att du inte tittar på min blogg,
men tack att du finns, <3 kärlek på dig)

hah,



Ibland mår ens ego sådär underbart bra.
Igår va en sån dag.
uh yes, - sparklin' good.

åh..

Alltså vilken sjuuukt seg morgon. Blir ju inte bättre av att man spenderade två timmar (!) med att skriva noter på musikteorin. Visst det är väll inte så plågsamt, men det är ju såå pluttigt och de ville att det skulle va jättesupernoga så det tar ju hundra år. -.-'

Dessutom är det prov på Torsdag. kul.. verkligen.
Men jag förtränger det för tillfället. Mår bättre av det ^_^

Ikväll blir det paljettklänning, musik och kanske lite dans.
wohuuu!


Hello darling







puss på världen!

phu

Plötsligt kändes spinning hundra gånger jobbigare än vanligt. haha


hahaha!





Bild från fredags.  haha XD
galet.

A circus is in town



Har upptäckt att det har kommit en circus till tantolunden.
Gosh, sist man var på circus var man ju typ 7.


I've just seen a face




Good Morning.

Haha, alltså mitt hår om mornarna är minst sagt KAOS. Fluffigt, trassligt och lagom ostyrligt. (Trött och nyvaken Lisa på bild haha). Och min söta 80's tröja. Kom hem igår vid ett tiden, vart sjukt trött så jag gick och la mig direkt. Somnade bums. Idag ska jag träffa bandet, sen jobba. Shit. Noll insperation att arbeta. Men.. lite extra pengar är inte helt fel.







When you grow up

Sitter och gör mycket av inget alls, snart kommer Natasa :D . Så i väntan tänkte jag att jag skulle testa fenomenet att spela in någonting och lägga upp det på youtube. Laptop' kvalitén är ju lagom episk. Stör ni er på det kan ni ju titta på regnbågen istället och tänka att den är gullig. Enjooy.




haha,



happyface

:)

Nu har jag äntligen fixat bloglovin' !
Så, nu blir det lätt att hålla sig uppdaterad ^^

Följ min blogg med bloglovin

Reklam för coca cola / vintage



A Franklin' har gjort reklam för coca cola.

Reklam från 1800- talet.



Lite kul. Man märker ju lite vilken typ av människor som man ville nå ut till / vilka som var 'konsumenterna'.. lustigt.

kaos, äventyr, men mest stress.

Gosh. Vad som började med stress slutade med kaos.
Jag va på tåget, hann bara åka två stationer (!) så säger de i högtalarna att det är nån gas/olycka så man kommer inte så mycket längre och att man måste ta ersättningsbussar för att komma till stan. Jag stiger av tåget och när det jag förut satt på har åkt hör man ett jättestort dån, och golvet börjar vibrera. Jag vart ju rädd nästan :O om jag hade varit på det där tåget hade jag lungt blivit skraj. Så stackars dom.
Vilket fall som helst så börjar folk röra på sig ut ur tunnelbanan, bussarna blir fyllda med folk så det går knappt att åka någonstans. Så vad som skulle ha varit en resa på 15 minuter vart istället tre timmar av ingenting på hornstull och sen hem. = ALLT jag lyckats planera gick åt h*vete.

 

Det verkar helt enkelt inte menat att jag skulle göra nåt idag. Så nu har jag bytt om till mjukisbyxor och vilar i min säng. Tam tam taa....

sjukt.


gah

har lyckats dubbelboka mig. hatar det.

Min kära mor rusade in i mitt rum och sa att jag behövs som barnvakt medans hon och Jan handlar. Efter det ringer mormor och tydligen ska hon ha visning på sin lägenhet så hon vill att vi kommer och kollar på det, vilket egentligen inte var planerat att jag skulle göra, för samma veva som mamma kom in i mitt rum sa hon att vi behöver åka till stan och köpa saker inför mitt kalas och då råkade mormor slinka in där emellan. Och vad jag egentligen skulle göra innan allt det här över huvud taget kom på tal var träffa bandet och repa eftersom vi ska spela akustiskt på kalaset.  Och ha spelning på Tisdag. Så nu blev det ju lite kaos överallt.

vad gör ni när ni råkat dubbelboka er? ._.

' Oh my god '






Haha, finns att köpa på designtorget. Kanske skulle försöka sälja till nån amerikan på E-bay? (;

:)

Sitter och kollar på family guy. Haha,

No one sleeps when I'm awake

Dagen spenderades självklart med mina nya solglasögon. I like.














Red fancy lips / One dreamy kiss


Helg!

äntligen äntligen äntligen. Kvällen kommer antingen att spenderas med att åka och träffa lillebror's kompis-familj och fiska kräftor (njaaa. tror inte ja är överpepp på det) eller hemma med krunegård och jhonny depp. hmm.


Jag är en vampyr


Hej bloggen

sitter i sängen och lyssnar på Krunegård. Ibland mår man så bra av att höra hans texter. Som idag. Hela världen är så underbar..




ååh det är Fredag! :D så sjukt nice. Ikväll händer det visserligen inget, men det gör inget. Ska chilla och typ städa - och annat som jag borde ha gjort länge sen. På Tisdag börjar bandet sin andra (!) reptid, det är ju grymt :D Det är tydligen nån ungdomsgård på söder. Det blir ju as bra!

Jag är lite trött på att jag glömmer saker. Så jag har bestämt mig för att ha fötterna på jorden och faktiskt i alla fall försöka komma ihåg de där viktiga grejerna. Igår var jag slarvig för jag gjorde halvrätt. Men mest slarvig. Kan inte direkt ansträngt mig för att komma ihåg heller iofs. ush, nej nu minsann!

Igår regnade det på vägen hem, så jag passade på att plaska i vattenpölar lite extra mycket. Och idag snörvlar jag runt, behöver en kopp te.

Nu måste jag iväg till skolan,

kärlek!
Lisa


God natt världen



Nu orkar jag inte hålla mig vaken längre. Och jag börjar tidigt imorgon. Kul. verkligen. Vilket fall som helst, känns som att jag vart extra glömsk på senaste tiden. Vilket är dåligt såklart. Mobilen hemma, skolböcks-kriser, matkortet. illa illa. Men nu får det vara nog med det!
Repade med bandet ikväll. Och jag vågar nog säga stolt att den nya låten är grym. Gillar den som fan. Så nu vill jag ha spelningar :D

Nåja,

God natt världen
puss kram puss.
Och annat mysigt.

'cause I'm mrs. brightside.






bakom mina solglasögon..

idag fick jag ett sms att PILGRIM har utförsäljning på hela sitt sortiment i SOUK gallerian. Det slutade med att jag köpte två par solglasögon. Vissa köper väskor, jag köper solglasögon. Kan man nog säga.. haha. Tyvärr va det mina åkkortpengar som sprack men det kanske ordnar sig. haha.













Mina nya par ^^:







Photoshop

 

Ligger i min säng och mår si sådär. Men imorgon blir det nog bättre, kände att det lönade sig mer att vila hemma än att va i skolan och ändå inte kunna koncentrera sig. Testade fenomenet att göra en snyggare än vad man är. Man ser såklart att jag va slarvig på vissa ställen, (det är ju första gången man gör det så) men det ger en lite perspektiv på saken. Till och med jag kan göra photoshop-dieten på bilder.

 

 


?



:(


Nostalgi

Satt och kikade igenom min bärbara hårddisk och hittade lite minnen/bilder som jag inte sett på länge. Tänkte att jag skulle dela med mig av dom.


nov. -08


- Lillebrors 4år's kalas




Donken' äventyr med Maria / Feb. -09


how about a lovetree


ojdå

har märkt att min säng varit i gaska stor fokus på de tidigare inläggen. (dessutom har man ju inte varit så bra på att uppdatera heh, ursäkta.) Idag är jag i alla fall ledig, vilket betyder att jag ska chilla med te och mysa. Kanske brottas med lite matte, men helst inte. Igår va jag på core - pass med Eva. Sjuukt jobbigt, men grymt skönt efteråt. Ikväll blir det spinning och imorgon ska jag testa yoga. sedärsedär! Spännande.

Födelsedagen närmar sig, blandade känslor. Saker går inte riktigt som jag vill..

Men,

nu blir det siesta!

puss på världen

RSS 2.0